Ασύρματη Επικοινωνία : Απαραίτητη σε κάθε δραστηριότητα

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο να υπάρχει ασύρματη επικοινωνία μεταξύ των ατόμων σε οποιοδήποτε πεδίο και αν βρίσκονται, βουνό - πεδιάδα - θάλασσα.
Σε δραστηριότητες όπως η πεζοπορία ή η αναρρίχηση, η ασύρματη επικοινωνία είναι απαραίτητη για την επικοινωνία μεταξύ των μελών μιας ομάδας καθώς στην συντριπτική πλειοψηφία δραστηριοποιούνται σε πεδία που δεν υπάρχει καθόλου σήμα κινητής τηλεφωνίας,
ένας ασύρματος επιτρέπει την άμεση επικοινωνία σε ικανοποιητική εμβέλεια, για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, παρέχει έναν τρόπο άμεσης επικοινωνίας σε περιπτώσεις ανάγκης η οποιουδήποτε προβλήματος.
Σε περίπτωση απώλειας ατόμου ή διάσπασης της ομάδας, η επικοινωνία επιτρέπει στα μέλη να ενημερωθούν και να οργανωθούν κατάλληλα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Είναι σημαντικό να επιλέγονται αξιόπιστες συσκευές με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και εύκολη χρήση, που να είναι ανθεκτικές στις ακραίες συνθήκες του περιβάλλοντος.
Οι αρχές επικοινωνίας και οι διαδικασίες κλήσης βοήθειας πρέπει να είναι γνωστές σε όλους, μέσω της σωστής χρήσης και προετοιμασίας.
Ορισμένοι ασύρματοι έχουν επίσης χρήσιμες λειτουργίες όπως φακό που είναι χρήσιμος ώστε να ακολουθήσετε το μονοπάτι αν δεν επιστρέψετε πριν νυχτώσει.
Ένα κουμπί πανικού είναι επίσης μια χρήσιμη λειτουργία σε περίπτωση που χρειαστεί να ειδοποιήσετε κάποιον από την ομάδα σας ή σε άλλη ομάδα. Η λειτουργία με hands-free ( ακουστικά ) σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κρατάτε τον ασύρματο.
Η ασύρματη επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια, τον συντονισμό και την αποτελεσματικότητα κατά την εκτέλεση δραστηριοτήτων στη φύση.
www.TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια