Στρατιωτική Εκπαίδευση Ελλήνων πολιτών

Η εφεδρεία αποτελεί θεμελιώδη πτυχή στην προστασία και την ασφάλεια της χώρας μας,
η διαδικασία βασίζεται στην στρατιωτική εκπαίδευση των πολιτών, κάνοντάς τους έτοιμους να υπερασπιστούν την πατρίδα σε περίπτωση ανάγκης.
Οι στρατιωτικοί Σύλλογοι και Λέσχες αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της διαδικασίας, παρέχοντας στους πολίτες την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές στρατιωτικές γνώσεις και δεξιότητες.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης σε αυτές τις ομάδες, οι πολίτες μαθαίνουν να συνεργάζονται, να αναπτύσσουν ηγετικές ικανότητες και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε κρίσιμες καταστάσεις.
Εκτός από τις στρατιωτικές δεξιότητες, οι πολίτες αποκτούν και αίσθηση της υπευθυνότητας και του κοινωνικού τους ρόλου στην προστασία της χώρας. Αυτή η ενεργή συμμετοχή ενισχύει το αίσθημα κοινότητας και ενότητας, διαμορφώνοντας μια ισχυρή εθνική συνείδηση.
Στους στρατιωτικούς Συλλόγους και Λέσχες, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν από κατάλληλα ειδικά εκπαιδευμένα άτομα ποικίλη εκπαίδευση που καλύπτει διάφορες πτυχές και περιλαμβάνει :

Βασική Στρατιωτική Εκπαίδευση, Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση σε ατομική τακτική και ομαδική αντίστοιχα, πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης, παρουσίαση και σωστή χρήση ατομικών υλικών και εξοπλισμού, επιβίωση σε αντίξοες συνθήκες, πορείες χιλιομέτρων με τον επιχειρησιακό εξοπλισμό, εκπαίδευση σε ειδικές δεξιότητες όπως επικοινωνίες, Drone, συλλογή πληροφοριών, ηλεκτρονικό πόλεμο και άλλες παρόμοιες τεχνικές δεξιότητες.
Στην χώρα μας όλλοι οι Σύλλογοι και Λέσχες εφέδρων έχουν τεράστιο επίπεδο γνώσεων και εμπειρίας, η εκπαίδευση δεν σταματά ποτέ ενώ παράλληλα κάθε χρόνο διοργανώνονται τεράστιας κλίμακας ασκήσεις και εκπαίδευσης, ενώ ομάδες Ελλήνων εφέδρων συμμετέχουν σε αντίστοιχες ασκήσεις του εξωτερικού και πάντα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.
Η εκπαίδευση ενισχύει το αίσθημα πατριωτισμού και υπευθυνότητας προς τη πατρίδα και την κοινωνία.
Η εκπαίδευση στους Συλλόγους και τις λέσχες  δεν προσφέρει μόνον στρατιωτικές γνώσεις, αλλά διαμορφώνει χαρακτήρες και προετοιμάζει τους συμμετέχοντες όταν και αν απατηθεί να δράσουν ως ηγέτες.
Οι πολίτες που εκπαιδεύονται σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσουν πιο ενεργό ρόλο στη δημοκρατική διαδικασία, καθώς κατανοούν βαθύτερα τις αξίες που υπερασπίζονται.
Διοργανώσεις όπως το «ATHENS PATROL» στην Αττική, ο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ» στην Βόρεια Ελλάδα, ο «ΔΩΡΙΕΥΣ» στην Πελοπόννησο καθώς και οι αγώνες των Εφέδρων Καταδρομέων και άλλες πρωτοβουλίες εφεδρικών συλλόγων ανά την επικράτεια, δοκιμάζουν διαρκώς τις τακτικές γνώσεις και το «αξιόμαχο» της ενεργής Εφεδρείας και έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να την κρατούν σε ένα πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας.
www.TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια