Η τεχνική των 3 επιπέδων - The 3 Layer Technique | Μείνετε Ζεστοί Και Στεγνοί

Στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο έρχεται στο προσκήνιο: το σύστημα των τριών επιπέδων.
Το σύστημα αυτό συνδυάζει τρεις διαφορετικές στρώσεις ρούχων με σκοπό να παρέχει θερμότητα, να απομονώνει την υγρασία και να παρέχει μόνωση και στεγανότητα.
Όποιο και αν είναι το έδαφος, ο καιρός η εποχή ή η δυσκολία της δραστηριότητας σας, υπάρχει ένας χρυσός κανόνας πριν πάτε για πεζοπορία: να έχετε πάντα (ή να έχετε στην τσάντα σας) 3 στρώματα ρούχων.
Επίπεδο 1 (Α) - Base Layer

Η πρώτη στρώση των ρούχων έχει στόχο την απομάκρυνση και απομόνωση της υγρασίας από το σώμα.
Πολύ συχνά παραμελείται, η επιλογή ενός καλού πρώτου στρώματος είναι ωστόσο απαραίτητη.
Αυτό το πρώτο στρώμα είναι αυτό που θα σας κρατά στεγνούς διασφαλίζοντας ότι η εφίδρωση απομακρύνεται από το σώμα.
Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε ένα ύφασμα που αναπνέει και στεγνώνει γρήγορα.
Προτιμήστε τα ισοθερμικά ρούχα που εφαρμόζουν στο σώμα σας. 
Τα πιο λεπτά στρώματα απορροφούν τον ιδρώτα καλύτερα και στεγνώνουν πιο γρήγορα.
Επειδή τα ισοθερμικά είναι το πρώτο στρώμα, η εφαρμογή τους είναι συνήθως στενή προς το σώμα. Αυτό εξασφαλίζει ότι η θερμότητα παραμένει κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, ενώ παράλληλα προσφέρει ελευθερία κίνησης για άνετη δραστηριότητα ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Επίσης αντί για ισοθερμικά μπορείτε να επιλέξετε μπλουζάκια από πολυεστέρα για να περιορίσετε την απορρόφηση υγρασίας, με κοντά ή μακριά μανίκια ανάλογα με την εποχή, θα σας επιτρέπουν να παραμένετε στεγνοί κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας σας απομακρύνοντας γρήγορα τον ιδρώτα. 
Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα βαμβακερά ρούχα, το βαμβάκι είναι ένα πραγματικό φυσικό σφουγγάρι, απορροφά τον ιδρώτα και την υγρασία και την εγκλωβίζει στο σώμα.
Το πρώτο στρώμα ρουχισμού αποτελεί τη βάση της εξελισσόμενης συνδυαστικής προσέγγισης των 3 επιπέδων.
Επίπεδο 2 (Β) - Mid Layer 

Η δεύτερη στρώση ρούχων έχει στόχο την διατήρηση της θερμότητας που παράγει το σώμα μας.
Το δεύτερο στρώμα ρουχισμού θα φροντίσει για την παροχή θερμότητας.
Αυτή η στρώση θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από μαλλί, πολυεστέρα ή ένα μείγμα και των δύο.
Συνήθως, αποτελείται από ένα φλις, ένα μεσαίο στρώμα πρέπει να αναπνέει και να μπορεί να συγκρατεί τη θερμότητα . 
Τα φλις διατίθενται σε διαφορετικά πάχη, στεγνώνουν γρήγορα και αναπνέουν, προσφέροντας ζεστασιά διατηρώντας τη θερμότητα και αφαιρώντας την υγρασία.
Ένα ζεστό φλις με καλή μόνωση θα σας προστατεύει πάντα από το κρύο.
Συνολικά, το δεύτερο στρώμα συμβάλλει στην εξαιρετική ισορροπία μεταξύ διαπνοής, μόνωσης και ελαστικότητας, προσφέροντας άνεση και θερμική προστασία κατά την διάρκεια έντονης δραστηριότητας.
Επίπεδο 3 (Γ) - Outer Layer

Η Τρίτη στρώση ρούχων έχει στόχο την προστασία του σώματος από τις καιρικές συνθήκες όπως την βροχή και τον άνεμο, ενώ παράλληλα πρέπει να διατηρεί τη θερμότητα που παράγεται από τα προηγούμενα στρώματα ρουχισμού.
Το τρίτο στρώμα ρουχισμού αποτελείται από ένα εξωτερικό στρώμα προστασίας όπως ένα Αντιανεμικό/Αδιάβροχο μπουφάν η Softshell, αυτά τα ρούχα συνθέτουν το τρίτο στρώμα και προσφέρουν προστασία από τα στοιχεία της φύσης, ενώ διατηρούν τη θερμότητα που δημιουργείται από τα προηγούμενα ρούχα και συνολικά λειτουργεί ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας για το σώμα μας.
Η Τρίτη στρώση ρουχισμού πρέπει να αποτελείται από αδιάβροχα και αντιανεμικά που να έχουν αναπνευστικές ιδιότητες για να διατηρούν την κυκλοφορία του αέρα και να εκκενώνουν τυχόν υγρασία.
Το τρίτο στρώμα είναι κρίσιμο για την προστασία του σώματος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εξασφαλίζει όχι μόνο τη διατήρηση της θερμότητας, αλλά και την αντοχή σε αντιξοότητες όπως η βροχή, το χιόνι και ο άνεμος.
Το σύστημα των τριών επιπέδων δεν αποτελεί απλώς σύνολο ρούχων, αλλά ένα ενσωματωμένο και συνεκτικό κομμάτι για ασφαλείς δραστηριότητες καθώς επιτρέπει την απομάκρυνση του ιδρώτα, τη διατήρηση της θερμότητας και την αποτελεσματική προστασία από τον άνεμο και τη βροχή.
Είναι η εγγύηση για ασφάλεια, άνεση και απόλαυση κάθε στιγμής στην άγρια ομορφιά της φύσης.
www.TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια