Ιμάντας Ίσχαιμης Περίδεσης - Tourniquet CAT | Οδηγίες χρήσης

Η ακατάσχετη αιμορραγία είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου από τραύμα που μπορεί να προληφθεί.
Ένας ενήλικας μπορεί να πεθάνει από απώλεια αίματος σε λίγα μόνο λεπτά εάν δεν υπάρξει παρέμβαση. Εάν δείτε κάποιον να αιμορραγεί ανεξέλεγκτα - είτε από αυτοκινητιστικό ατύχημα, συμπλοκή, φυσική καταστροφή ή άλλη έκτακτη ανάγκη - αφού πρώτα εξασφαλίσετε την δικιά σας ασφάλεια, καλέστε αμέσως το 166.
Στη συνέχεια, αναζητήστε την πηγή της αιμορραγίας. Εάν ο τραυματισμός του ατόμου είναι στο χέρι ή στο πόδι του, ένα τουρνικέ μπορεί ενδεχομένως να του σώσει τη ζωή.
Πριν εφαρμόσετε ένα τουρνικέ, είναι σημαντικό να πείτε στον τραυματία ότι πρόκειται να πονέσει.
Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα τουρνικέ σε γυμνό δέρμα ή πάνω από ρούχα.
Τοποθετήστε το τουρνικέ ψηλά και σφιχτά στο άκρο (χέρι ή πόδι), κοντά στη μασχάλη ή στη βουβωνική χώρα.
Τραβήξτε σφιχτά τον ιμάντα του τουρνικέ και στρίψτε την λαβή σύσφιξης μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία. 
Στερεώστε τον ιμάντα για να κρατήσετε το τουρνικέ σφιχτό και στη θέση του.
Σημειώστε την ώρα –όσο καλύτερα μπορείτε– κατά την εφαρμογή του τουρνικέ, ορισμένα τουρνικέ μπορεί να έχουν ένα λευκό χώρο στο λουρί όπου μπορείτε να το σημειώσετε.
Μην αφαιρείτε το τουρνικέ.
Εάν η αιμορραγία συνεχίζεται μετά την εφαρμογή του τουρνικέ, συνεχίστε να ασκείτε πίεση και σφίξτε τον ιμάντα. Εάν η αιμορραγία εξακολουθεί να μην σταματά, και υπάρχει ένα δεύτερο τουρνικέ, εφαρμόστε το δεύτερο τουρνικέ κάτω από το πρώτο.
Οι επαγγελματίες υγείας μπορεί να έχουν ερωτήσεις για εσάς όταν φτάσουν, επομένως φροντίστε να μείνετε με το άτομο μέχρι να φτάσει η βοήθεια. Θυμηθείτε, σε καταστάσεις έκτακτης αιμορραγίας, τα λεπτά έχουν σημασία. Η εφαρμογή τουρνικέ σε κάποιον με σοβαρό τραυματισμό αιμορραγίας θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει να σώσει μια ζωή.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, η απώλεια αίματος είναι εξαιρετικά γρήγορη και απειλητική για τη ζωή του ατόμου. Η εφαρμογή ενός tourniquet στην κατάλληλη θέση σταματά την ροή αίματος - ακατάσχετη αιμορραγία και παρέχει πολύτιμο χρόνο για τη μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο.
Ο Ιμάντας Ίσχαιμης Περίδεσης - Tourniquet CAT μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο σε κάποιες περιπτώσεις.
www.TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια