Τροφή έκτακτης ανάγκης - MRE (Meal, Ready to Eat)

Το MRE, ή αλλιώς Γεύμα Ετοιμο για Κατανάλωση, έχει γίνει πολύ δημοφιλές σαν επιλογή διατροφής σε έκτακτες περιστάσεις. Αν και θεωρείται συχνά μια εξαιρετική επιλογή, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να υπάρχουν καλύτερες και πιο υγιεινές επιλογές για την αποθήκευση τροφίμων έκτακτης ανάγκης, που είναι λιγότερο ακριβείς.
Τα MREs προορίζονται για στρατιωτική χρήση και απαιτούν ελάχιστη προετοιμασία. Ωστόσο, είναι γεμάτα με τεχνητές προσθήκες, συντηρητικά και αρωματικές ουσίες, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες όταν προσπαθείτε να διατηρήσετε την υγεία σας σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τα περισσότερα MRE περιλαμβάνουν ένα κύριο πιάτο που παρέχει πρωτεΐνες και αποτελείται συνήθως από κονσερβοποιημένο κρέας, το οποίο συνοδεύεται από όσπρια ή λαχανικά. Επιπλέον, περιλαμβάνουν κράκερ αντί για ψωμί, καθώς και ένα επιδόρπιο όπως σοκολάτα ή γκοφρέτα, καθώς και ένα ποτό όπως καφές ή τσάι. Συνήθως, η συσκευασία περιλαμβάνει έναν μικρό θερμαντήρα με στερεά καύσιμα, ώστε να μπορεί να θερμανθεί το φαγητό.
Το MRE σχεδιάστηκε αρχικά για στρατιωτική χρήση, κάθε γεύμα πρέπει να έχει αρκετές θερμίδες για να παρέχει ενέργεια στους στρατιώτες και να τους βοηθήσει να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Ως εκ τούτου, τα MRE συνήθως έχουν αρκετά υψηλά επίπεδα θερμίδων.
Συνήθως, μια συσκευασία MRE έχει βάρος περίπου 500-1.500 γραμμάρια, με το μέσο βάρος να είναι κοντά στα 900 γραμμάρια. Το βάρος αυτό περιλαμβάνει το κύριο πιάτο, τα συνοδευτικά, τα εργαλεία φαγητού, τα στερεά καύσιμα για το θερμαντικό σώμα και το συσκευασιακό υλικό.
Η συσκευασία του MRE είναι αδιάβροχη και ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες, ώστε να διατηρεί την ασφάλεια των τροφίμων.
Μειονεκτήματα των MRE είναι η έλλειψη επιλογών στα γεύματα, καθώς κάθε συσκευασία περιέχει ένα σταθερό μενού που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις διατροφικές ανάγκες ή προτιμήσεις του καταναλωτή. Επιπλέον, το MRE σχεδιάστηκε για τις ανάγκες των στρατιωτών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ώστε να παρέχει αρκετές θερμίδες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, και όχι για καθημερινή κατανάλωση. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται συντηρητικά για τη διατήρηση των τροφίμων εκτός ψυγείου, που μπορεί να επηρεάσουν τη γεύση και την υγεία σε μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα. 
Υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές για την αποθήκευση τροφίμων έκτακτης ανάγκης, όπως τρόφιμα που μπορούν να αποθηκευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και περιέχουν λιγότερα συντηρητικά και τεχνητές προσθήκες.
Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, που μπορούν να σας παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά για να κρατήσετε το σώμα σας υγιές και δυνατό σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
www.TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια