Τι είναι η κουλτούρα EDC ;

Το EDC (Every Day Carry) σημαίνει καθημερινή μεταφορά, είναι μια συλλογή από χρήσιμα αντικείμενα που μεταφέρονται οργανωμένα και με συνέπεια στο άτομο σε καθημερινή βάση. Οι κύριοι λόγοι για την ύπαρξη EDC είναι η χρησιμότητα, η αυτάρκεια και η ετοιμότητα.
Διαδόθηκε για πρώτη φορά στις κοινότητες των survivalist και prepper προτού προσγειωθεί στο mainstream κοινό. Αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι άνδρες είναι εξοικειωμένοι με την έννοια. Τι είναι όμως ακριβώς ; Γιατί να σε νοιάζει και τι άλλο πρέπει να κουβαλάς; Ας διαβάσουμε έναν οδηγό για αρχάριους για τη δημιουργία του καλύτερου κιτ EDC για εσάς.
Στην απλούστερη, κυριολεκτική ερμηνεία, είναι ένας συναρπαστικός όρος για τα βασικά αντικείμενα που μεταφέρουμε τακτικά, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνουμε. Είναι η συλλογή προσωπικών αντικειμένων που δεν βγαίνεις ποτέ έξω από το σπίτι σου χωρίς αυτές. Ο ακριβής εξοπλισμός διαφέρει από άτομο σε άτομο και συχνά ορίζεται από τα χόμπι, το επάγγελμα και τις καθημερινές δουλειές του ατόμου.
Για να είμαστε σαφείς, δεν μιλάμε για τα τυχαία πράγματα που συσσωρεύονται στις τσέπες μας μετά από μια μέρα έξω από το σπίτι. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στα εργαλεία και τα προσωπικά αντικείμενα που μας βοηθούν στη διάρκεια της ημέρας. Κάθε στοιχείο στο κιτ EDC πρέπει να έχει έναν σαφή σκοπό.

Ένα προσεγμένο κιτ EDC μας κρατά προετοιμασμένους, καθιστώντας μας έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές εργασίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ας αναλύσουμε τους πιο συνηθισμένους λόγους για να δημιουργήσετε το δικό σας EDC kit.

Μείνετε προετοιμασμένοι: Το να έχετε ακόμη και ένα βασικό πολυεργαλείο σημαίνει ότι είστε καλύτερα προετοιμασμένοι από το 90% των ανθρώπων εκεί έξω. Αυτή η αίσθηση ετοιμότητας οδηγεί στη σιγουριά ότι, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, θα είστε έτοιμοι. Γιατί η αυτοδυναμία είναι μια δεξιότητα που αξίζει να καλλιεργηθεί.

Εξοικονομήστε χρόνο: Εάν είστε ήδη προετοιμασμένοι με βασικά εργαλεία όπως ένα κατσαβίδι, ένα μικρό μαχαίρι και έναν φακό, δεν θα χρειαστεί να τα ψάξετε αργότερα. Σημαίνει ότι σπάνια θα βρεθείτε να ψάχνετε για το σωστό εργαλείο γιατί είναι πάντα δίπλα σας.

Κομψή εμφάνιση: Το EDC έχει εξελιχθεί πέρα ​​από την απλή λειτουργικότητα και ετοιμότητα. Αυτές τις μέρες, υπάρχει ένα στοιχείο προσωπικής έκφρασης στην καθημερινή μεταφορά κάποιου. Εάν σχεδιάζετε να προσαρμόσετε η να δημιουργήσετε το δικό σας κιτ EDC, επενδύστε σε όμορφο εργονομικό εξοπλισμό.

Δεν υπάρχει λίστα «καλύτερων EDC». Μόνο εσείς ξέρετε ποια απαραίτητα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να περάσετε τη μέρα σας, γι' αυτό το προσωπικό κιτ EDC κάθε άνδρα είναι μοναδικό. 
Πέρα από τα βασικά, οι δυνατότητες περαιτέρω προσαρμογής του EDC σας είναι άπειρες. Για να βελτιώσετε την καθημερινή σας μεταφορά, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τις πιο συχνές καθημερινές σας εργασίες. Πού πηγαίνετε πιο συχνά μόλις φύγετε από το σπίτι; Τι κάνετε όταν φτάσετε εκεί; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιείτε συχνά, αυτά τα τρία πρόσθετα υλικά θα σας προετοιμάσουν για τις περισσότερες συνήθεις καταστάσεις:

Πολυεργαλείο: Ένα καλό πολυεργαλείο είναι απαραίτητo για σχεδόν κάθε εργασία. Ακόμη και ένα απλό πολυεργαλείο θα περιλαμβάνει πιθανότατα ένα κατσαβίδι, ένα ψαλίδι, ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών και μια πτυσσόμενη λεπίδα ή δύο. Τα πιο προηγμένα μοντέλα προσθέτουν πράγματα όπως ράβδους, πένσες, κατσαβίδια κεντρικής κίνησης και χάρακες.

Φακός: Σε πολλές περιπτώσεις, ο φακός του smartphone σας θα λειτουργήσει λίγο. Αλλά, για οτιδήποτε περισσότερο από μια γρήγορη ματιά κάτω από τον καναπέ, ένας σωστός φακός τσέπης είναι απείρως καλύτερος. Οι σύγχρονοι φακοί είναι πιο φωτεινοί, πιο ανθεκτικοί και με μεγαλύτερη διάρκεια ακόμα και από τους μεγαλύτερους φακούς smartphone. 

IFAK POCKET KIT (Ατομικό κιτ Πρώτων Βοηθειών): Το κιτ τραύματος τσέπης σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε άνετα καθημερινά ιατρικό εξοπλισμό διαθέτει εύχρηστα ιατρικά εξαρτήματα ικανά να θεραπεύσουν την νούμερο ένα αιτία θανάτου που μπορεί να προληφθεί, την αιμορραγία.

Η επιλογή και η προτεραιότητα/ταξινόμηση των αντικειμένων που θα μεταφέρετε και το πώς ή πού θα τα μεταφέρετε ποικίλλουν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου ανάλογα με το επάγγελμά του, τις ασχολίες, τον τρόπο ζωής και παρόμοιους παράγοντες της καθημερινής ζωής . 
Όσο μικρότερο είναι το κιτ, τόσο πιο εύκολο θα είναι να το μεταφέρετε. Όσο πιο εύκολο είναι να το μεταφέρετε, τόσο πιο πιθανό είναι να το μεταφέρετε. Επομένως, θα είναι πιο πιθανό να έχετε το εργαλείο που χρειάζεστε όταν παρουσιάζεται μια εργασία. Αυτό είναι το μυστικό για ένα χρήσιμο κιτ EDC. Καλή τύχη με τις δημιουργίες σας στα EDC kit.
www.TrurTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια