Πώς να οργανώσετε σωστά το σακίδιό σας

Η λάθος οργάνωση ενός σακιδίου μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στην πλάτη, όπως μυϊκές καταπονήσεις, ή σε χειρότερες περιπτώσεις, τραυματισμούς στους σπονδύλους σας.
Γι' αυτό είναι σημαντικό να μάθετε πώς να ετοιμάζετε ένα σακίδιο και να κατανέμετε ομοιόμορφα το βάρος, ώστε να μπορείτε να κάνετε εξορμήσεις χωρίς πόνο.
Η εξισορρόπηση του φόρτου και η οργάνωση δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά χρειάζεται χρόνος και εξάσκηση υπάρχουν ορισμένες βέλτιστες πρακτικές και γενικοί κανόνες που πρέπει πάντα να προσπαθείτε να τηρείτε κάθε φορά που φορτώνετε το σακίδιο σας.

Ένας καλός κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε όταν ετοιμάζετε το σακίδιό σας είναι να πακετάρετε σε τρία μέρη: κάτω, μεσαίο και επάνω.
Πάντα να πακετάρετε σωστά το κάτω μέρος, ώστε να ισορροπείτε το φορτίο κρατώντας βαριά πράγματα στο κέντρο και να αποθηκεύετε τα απαραίτητα για το μονοπάτι από πάνω. 
Με αυτόν τον τρόπο τα πράγματα που χρειάζεστε είναι πάντα προσιτά και δεν χρειάζεται να βγάλετε  η να ανακατέψετε όλο το σακίδιο.
Ακόμη και με πολύ εξοπλισμό, είναι πιθανό να νιώθετε ότι μεταφέρετε ένα ελαφρύ φορτίο όταν έχετε ένα καλό οργανωμένο σακίδιο.
Επενδύστε σε ελαφρύτερο αλλά ταυτόχρονα και αξιόπιστο εξοπλισμό.
Πριν ξεκινήσετε με τα 3 μέρη της συσκευασίας ενός σακιδίου, το πρώτο βήμα είναι να απλώσετε όλο τον εξοπλισμό σας για να δείτε αν μπορείτε να αφήσετε εκτός κάτι που δεν χρειάζεται, βεβαιωθείτε ότι μεταφέρετε μόνο ό,τι χρειάζεστε, στη συνέχεια οργανώστε τα πράγματά σας ανά κατηγορίες:

* Καταφύγιο/Υπνος
* Ρούχα
* Φαγητό
* Εργαλείο
* Μικρά πράγματα στα οποία χρειάζεστε εύκολη πρόσβαση κατά τη διάρκεια της ημέρας

ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ
Το κάτω τμήμα προορίζεται για πράγματα που δεν θα χρειαστείτε μέχρι να φτάσετε στον προορισμό. 
Οτιδήποτε μεγάλο, ογκώδες (υπνόσακος, ρούχα κλπ) μπορεί να συμπιεστεί στο κάτω μέρος του σακιδίου σας.
Μην τοποθετείται βαρύ εξοπλισμό στο κάτω μέρος της τσάντας γιατί αυτό μειώνει το κέντρο βάρους, όταν το κέντρο βάρους είναι πολύ χαμηλό, θα καταλήξετε να γέρνετε προς τα εμπρός πολύ περισσότερο για να αντισταθμίσετε την ισορροπία.

ΜΕΣΑΙΟ ΜΕΡΟΣ
Το μεσαίο τμήμα του σακιδίου σας προορίζεται για δυσκίνητα και βαρύτερα αντικείμενα στο κέντρο και όσο πιο κοντά γίνεται στην πλάτη σας. 
προσπαθήστε να τοποθετήσετε πιο βαριά αντικείμενα πιο κοντά στην πλάτη σας, ώστε να είναι πιο κοντά στο κέντρο βάρους σας.
Επιπλέον, εμποδίζει τα πράγματα να μετακινούνται από τη θέση τους και να σας αναγκάζουν να μεταφέρετε ένα άβολο, ανομοιόμορφο φορτίο. 
Κεντράρετε το βάρος για να αποτρέψετε την κλίση του σακιδίου προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά.

ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ
Το επάνω μέρος του σακιδίου περιλαμβάνει τα απαραίτητα αντικείμενα μεσαίου βάρους που έχουμε άμεση ανάγκη, 
Μην τοποθετείται βαριά αντικείμενα προς το πάνω μέρος του σακιδίου γιατί αυτό φέρνει το κέντρο βάρους πιο ψηλά και καθιστά πιο δύσκολη τη διατήρηση της ισορροπίας.
Τοποθετήστε ελαφρύτερα αντικείμενα προς την κορυφή, όπου θα έχουν μικρή επίδραση στην ισορροπία σας. Αυτό θα σας δώσει καλύτερο έλεγχο του φορτίου και θα μειώσετε τον κίνδυνο ανισορροπίας.
Αντικείμενα στα οποία χρειάζεστε συχνή πρόσβαση (π.χ. γυαλιά ηλίου, χάρτης, πυξίδα, νερό, μπαταρίες, γάντια, κλπ) μπορούν να μπουν στις εξωτερικές θήκες ομαδοποιημένα.
Η λάθος οργάνωση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στην πλάτη, όπως μυϊκές καταπονήσεις, ή σε χειρότερες περιπτώσεις, τραυματισμούς στους σπονδύλους σας.
Μόλις γεμίσετε το σακίδιο σας, σφίξτε όλους τους ιμάντες έτσι ώστε το περιεχόμενο να μην μετακινείται.
Το σακίδιο σας πρέπει να είναι καλά οργανωμένο, ώστε να μπορείτε να βρείτε εύκολα αυτό που χρειάζεστε. Βοηθάει φυσικά εάν το σακίδιο έχει σχεδιαστεί έξυπνα με ευρύχωρες και κατάλληλα τοποθετημένες θήκες, τσέπες, σημεία πρόσβασης με φερμουάρ. Συσκευάστε τον εξοπλισμό σας σε αδιάβροχες θήκες ή πλαστικές σακούλες. Αυτό όχι μόνο διατηρεί τον εξοπλισμό στεγνό σε περίπτωση βροχής, αλλά σας επιτρέπει επίσης να βρείτε εύκολα αυτό που χρειάζεστε.
TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια