ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΑΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ

Η απομάκρυνση είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ετοιμότητας ιδικά σε αστικό τοπίο. Αν και είναι συνήθως καλύτερο να μένουμε στο σπίτι, υπάρχουν πάντα εκείνες οι περιπτώσεις όπου η απομάκρυνση είναι απαραίτητη για την επιβίωση, εάν το σπίτι μας καταστεί μη ασφαλές, τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να φύγουμε και να πάμε κάπου όπου οι πιθανότητες επιβίωσής μας είναι καλύτερες. 
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το ενδεχόμενο φυγής. Υπάρχουν πολλοί preppers που το κάνουν μόνο εν μέρει. Μπορεί να καταβάλουν πολύ προσπάθεια για να φτιάξουν μια τσάντα για έκτακτες ανάγκες ή την ιδέα ενός τέλειου οχήματος, αλλά δεν είναι πραγματικά έτοιμοι να φύγουν από την ''βάση'' τους. Αν κάποιος από εμάς πρόκειται να επιβιώσει, είναι μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού και προετοιμασίας, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε μεγάλη πείρα στο να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολες καταστάσεις και καταλήγουμε να προετοιμαζόμαστε με βάση εικασίες με αποτέλεσμα να αφήνουμε πολλά κενά για λάθη.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά σφάλματα που κάνουν οι άνθρωποι:

1.Χωρίς σχέδιο.
Πιθανώς το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε οι άνθρωποι είναι που δεν έχουμε σχέδιο εξόδου. Μπορεί να έχουμε την πιο φοβερή τσάντα και όχημα, αλλά δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε αν τα πράγματα γίνουν αρκετά άσχημα ώστε να πρέπει να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας, ένα απλό σχέδιο φυγής απαιτεί πολλή σκέψη και πολλή δουλειά.

2.Χωρίς προορισμό.
Ένα σχέδιο χωρίς σταθερό προορισμό δεν είνα σχέδιο. Ο προορισμός πρέπει να είναι συγκεκριμένος, ένα συγκεκριμένο κτίριο στο οποίο πρόκειται να καταφύγουμε ή ένα συγκεκριμένο μέρος στο οποίο θα στήσουμε τη σκηνή μας. Αυτό είναι δύσκολο για τους περισσότερους από εμάς, καθώς δεν έχουμε ιδιοκτησία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως τοποθεσία εντοπισμού.
3.Καθυστέρηση.
Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε πότε θα φύγουμε. Από τη μια πλευρά, δεν θέλουμε απλώς να φύγουμε από το σπίτι μας αν δεν είναι τεράστια ανάγκη. Ό,τι κατέχουμε είναι εκεί και έτσι οι πιθανότητές μας να επιβιώσουμε στο σπίτι είναι γενικά καλύτερες. Από την άλλη πλευρά, αν περιμένουμε πολύ για να φύγουμε, οι δρόμοι θα γεμίσουν με κίνηση και τα πράγματα θα αγριεύουν όσο περνάει η ώρα.

4.Καύσιμα.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ενός οχήματος είναι τα καύσιμα. Οι μαζικές εκκενώσεις είναι πάντα γεμάτες με προβλήματα καυσίμων, καταλήγοντας με αυτοκίνητα δίπλα στο δρόμο για χιλιόμετρα και χιλιόμετρα εώς το τέλος. δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ότι τα βενζινάδικα θα έχουν βενζίνη όταν φτάσετε εκείνη η στιγμή και πιθανότατα θα είναι μεγάλες ουρές άλλων ταξιδιωτών που προσπαθούν να αγοράσουν καύσιμα.

5.Εκπαίδευση.
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι στρατιωτικοί και οι οργανισμοί έκτακτης ανάγκης εκπαιδεύονται σε καταστάσεις πριν χρειαστεί να ολοκληρώσουν μια αποστολή ή να ανταποκριθούν σε μια πραγματική επιχείρηση. Χρειάζεται πραγματικά πολλές δοκιμές και ώρες εκπαίδευσης για να δούμε πολλά από τα προβλήματα που θα προκύψουν στο σχεδιασμό μας στο αστικό τοπίο.
Από οποιαδήποτε οπτική και να το δούμε η απομάκρυνση από αστικό τοπίο και μεγάλα κέντρα είναι το δυσκολότερο και το πιο επικίνδυνο κομμάτι όσο αφορά την επιβίωση, ποτέ δεν μπορούμε να προβλέψουμε το τι θα συμβεί όπως και ποια θα είναι η εξέλιξη που θα έχουν τα γεγονότα εξαιτίας τις συμφόρησης και του πανικού χιλιάδων και εκατομυρίων ανθρώπων.
Η προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η ασφάλεια μας και κατά συνέπεια της οικογένειας ή της ομάδας μας, κάθε απόφαση που θα παρθεί θα πρέπει να μην επηρεάζεται από τα γεγονότα που επικρατούν και το τι συμβαίνει σε τρίτους αλλά αντ’ αυτού θα πρέπει να υποδείξουμε τεράστια ψυχραιμία ώστε οι αποφάσεις που θα πάρουμε να είναι ταυτόχρονα και οι καλύτερες επιλογές που θα μπορούσαμε να είχαμε διαλέξει.
www.TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια