ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ/ΓΛΑΣΤΡΑ

Η καλλιέργεια καλαμποκιού σε ένα μεγάλο ή ακόμα και μεσαίου μεγέθους δοχείου η σε γλάστρα είναι εφικτή. Σε μεγάλο δοχείο μπορούμε να έχουμε 4 η 5 καλαμπόκια ενώ σε μικρότερα 1 έως 3, Για να πετύχει καλλιέργεια του καλαμποκιού χρειάζεται βαθύ και γόνιμο έδαφος σε συνδυασμό με τις βέλτιστες εξωτερικές συνθήκες, τα καλαμπόκια απαιτούν χώμα που να διατηρεί την υγρασία χωρίς να στεγνώνει γρήγορα, χρησιμοποιήστε χώμα κήπου και προσθέστε λίπασμα, τοποθετήστε τους σπόρους καλαμποκιού σε απόσταση 10 έως 15 εκ. μεταξύ τους, τέσσερις σπόρους ανά δοχείο, περίπου 2,5 εκ. βαθιά μέσα στο χώμα. Εάν φυτεύετε πολλές γλάστρες με σπόρους καλαμποκιού, τοποθετήστε τα δοχεία σε απόσταση 12,5 έως 15 εκ το ένα από το άλλο.
Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σχετικά με τη φροντίδα του καλαμποκιού σε δοχεία. Το καλαμπόκι χρειάζεται πλήρη ήλιο, επομένως τοποθετήστε το σε μια περιοχή που έχει έξι ή περισσότερες ώρες γεμάτο ήλιο, ιδανικά σε έναν τοίχο που θα συγκρατεί τη θερμότητα και θα αντανακλά το φως, τους καλοκαιρινούς μήνες χρειάζεται τακτικό πότισμα ημέρα και βράδυ ενώ το χειμώνα λιγότερο καθώς συγκρατείται λόγω χαμηλής θερμοκρασίας.
Καθώς καλλιεργείτε καλαμπόκι σε γλάστρες, επιλέξτε μια ποικιλία νάνο που δεν υπερβαίνει τα 1,2 έως 1,5 m ύψος, ανάμεσα στις Ποικιλίες καλαμποκιού υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο ώριμο ύψος, την εσωτερική δομή του πυρήνα, την υφή, την απαλότητα και τη γεύση. 
συνήθως τα καλαμπόκια είναι έτοιμα για συγκομιδή μεταξύ 60 και 100 ημερών μετά τη φύτευση, ανάλογα με την ποικιλία και τις καιρικές συνθήκες.
TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια