ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΕ ΑΙΩΡΑ : ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ & ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Βιετνάμ, ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών ανέπτυξε διάφορες αιώρες για χρήση στο πεδίο, με πιο δημοφιλή το M1966 Vietnam Jungle Hammock. Αυτές οι αιώρες παρείχαν στους στρατιώτες των ΗΠΑ τη δυνατότητα να κοιμούνται πάνω από το έδαφος μακριά από τα έντομα, τα τρωκτικά και τα ερπετά, σε σύγκριση με μια παραδοσιακή σκηνή πόντσο ή εδάφους, μια αιώρα δεν απαιτούσε επίπεδο έδαφος ή στύλους σκηνής, ήταν πιο δροσερές και στεγνές και συσκευάζονταν απίστευτα έυκολα για να πακεταριστούν έξω. Από τη σύγκρουση του Βιετνάμ και στην πιο πρόσφατη ιστορία, το κάμπινγκ με αιώρα έχει γίνει πολύ δημοφιλές παγκοσμίως και υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν αιώρες με μοντέρνα υλικά και εξαιρετικά ελαφρύ σχεδιασμό.
Ένα πλεονέκτημα της χρήσης μιας αιώρας για κάμπινγκ είναι η ευελιξία,  οι άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν μια καλή τοποθεσία στο έδαφος για να στήσουν την σκηνή τους λόγω βράχων, εκτεθειμένων ριζών ή ανώμαλου εδάφους. Εφόσον έχετε δύο όρθια δέντρα με διάμετρο περίπου 6", έχετε ένα μέρος για ύπνο.
Με την αιώρα γίνονται όλα ποιο απλά, υπάρχουν απλές αλλά και ποιο σύνθετες αιώρες η συντριπτική πλειοψηφία χρειάζεται μόνο δυο σημεία στήριξης χρησιμοποιώντας paracord ή άλλο δυνατό κορδόνι, δέστε από το ένα δέντρο στο άλλο, τα τελευταία χρόνια, αρκετοί κατασκηνωτές έχουν σταματήσει να στήνουν σκηνές και αντ' αυτού άρχισαν να κρεμούν αιώρες κάτω από τα αστέρια. Η κατασκήνωση με αιώρα είναι ένα αυξανόμενο φαινόμενο τόσο για τους πεζοπόρους με ελαφρύ βάρος όσο και για τους λάτρεις των υπαίθριων χώρων επειδή οι αιώρες είναι τόσο ελαφριές, μπορείτε να ρίξετε μία στην τσάντα σας για μια ημερήσια πεζοπορία. Όταν φτάσετε στην κορυφή του βουνού, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα από την άνετη αιώρα σας.
Σε σύγκριση με τις περισσότερες σκηνές, οι αιώρες μπορούν να στηθούν πολύ πιο γρήγορα. Μόλις βρείτε ένα καλό σημείο, μπορεί να χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά για να φτάσετε την αιώρα σας εκεί που θέλετε και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τους πασσάλους της σκηνής και τους πάσσαλους στο έδαφος.
Παρά αυτά τα οφέλη τις αιώρας, θέτει επίσης μερικές προκλήσεις. 
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, οι αιώρες διατίθενται σε μονές ή διπλές διαστάσεις, που σημαίνει ότι είναι κατάλληλες μόνο για ένα ή δύο άτομα τη φορά με περιορισμένα πράγματα στο σακίδιο τα απολύτως απαραίτητα. 
ΚΡΥΟ, όταν κάνετε κάμπινγκ το φθινόπωρο ή το χειμώνα, ο ύπνος σε μια αιώρα μπορεί να είναι αρκετά κρύος. Όταν κατασκηνώνετε σε μια σκηνή, είστε μονωμένοι από το έδαφος από κάτω σας και το μαξιλάρι κατασκήνωσης και άλλα είδη ύπνου, αλλά σε μια αιώρα, είστε περιτριγυρισμένοι από κρύο αέρα από όλες τις πλευρές. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε τη θερμότητα πολύ πιο γρήγορα.
ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ, όταν κατασκηνώνετε σε μια σκηνή, έχετε έναν ιδιωτικό χώρο όπου μπορείτε να αλλάξετε τα ρούχα σας ή να χαλαρώσετε μόνοι σας. Με την αιώρα, δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια.
www.TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια