ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΑΚΙΔΙΑ | ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Υπήρξε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τακτικά εργαλεία και στρατιωτικό εξοπλισμό μεταξύ των πολιτών που ενδιαφέρονται για την ανθεκτικότητα και τη λειτουργικότητα που έχουν να προσφέρουν τα στρατιωτικά υλικά, εντός της διαδικτυακής κοινότητας του κάμπινγκ και της πεζοπορίας, πολλοί έμπειροι λάτρεις επιδεικνύουν πώς τα στρατιωτικά σακίδια μπορεί να έχουν πλεονέκτημα στην έρημο, στο δάσος, στην βροχή, σε ψηλές θερμοκρασίες και σε γενικότερες κακουχίες σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σακίδια πεζοπορίας.
Τα στρατιωτικά σακίδια προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για να επιβιώσουν και είναι πιο στιβαρά και πιο λειτουργικά. Τα σακίδια πεζοπορίας έχουν σχεδιαστεί για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με εξοπλισμό κατασκήνωσης και αξεσουάρ και έχουν κατά νου την άνεση των χρηστών.
Τα στρατιωτικά σακίδια έχουν ένα ενδιαφέρον σύστημα που ονομάζεται Modular Lightweight Load-Carrying Equipment ("MOLLE"), το οποίο είναι μια σειρά από θηλιές με ιμάντες στο εξωτερικό του σακιδίου που έχει σχεδιαστεί για επιπλέον θήκες και τσάντες που μπορούν να προστίθενται και να αφαιρούνται γρήγορα και εύκολα με το γνωστό 'πλέξιμο'.
Δεδομένου ότι τα τακτικά σακίδια είναι κατασκευασμένα για τον στρατό, οι κατασκευαστές θέλουν να κάνουν τα πάντα όσο το δυνατόν πιο εύκολα προσβάσιμα, γι' αυτό και είναι τόσο δημοφιλή ως σακίδια ημέρας.
Τα στρατιωτικά σακίδια συχνά συναντώνται κατασκευασμένα από βαλλιστικό νάιλον 500d ή 1000d , ένα υλικό βαρέως τύπου που μπορεί να αντέξει σημαντική ποσότητα θερμότητας, τριβής και πίεσης πριν αχρηστευθούν.
Τα στρατιωτικά σακίδια πλάτης φοριούνται σαν ένα κανονικό σακίδιο χωρίς να φτάνουν πολύ ψηλά πάνω από τους ώμους σας. Είναι επίσης πιο συμπαγείς και προσφέρουν άφθονο χώρο αποθήκευσης, παρά το γεγονός ότι δεν είναι τόσο ογκώδεις όσο ένα σακίδιο πεζοπορίας.
Τα σακίδια χρησιμοποιούνται κυρίως για στρατιωτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν για οτιδήποτε. Από την άλλη πλευρά, δεν θα δείτε ποτέ ένα στρατιωτικό μέλος να εργάζεται φορώντας ένα σακίδιο πεζοπορίας.
Όσον αφορά το βάρος, τα σακίδια συνήθως ζυγίζουν περισσότερο από τα σακίδια πεζοπορίας . Δεδομένου ότι είναι φτιαγμένα με πιο σκληρά υλικά, διαρκούν περισσότερο και είναι πιο ανθεκτικά, αλλά σίγουρα κοστίζουν περισσότερο,
Τα τακτικά σακίδια μπορούν να φορεθούν ενώ τρέχετε, πηδάτε και κινείστε, επειδή κάθονται πολύ κοντά στο σώμα σας . Ωστόσο, τα σακίδια πεζοπορίας είναι πολύ πιο αδέξια όταν αρχίζετε να γίνετε ευκίνητοι.
Τα περισσότερα στρατιωτικά σακίδια έρχονται προκατασκευασμένα με χαρακτηριστικά έκτακτης ανάγκης , κάτι που είναι ένας από τους λόγους που έχουν την ισχύουσα ονομασία «Tactical». Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν θήκη για ασκό νερόυ (CamelBack), χώρους για ραδιοεπικοινωνία ή ακουστικά και ακροφύσια για διάφορες χρήσεις.
 Τα τακτικά σακίδια βρίσκονται πάντα σε κάποιο χαμηλό παρατηρήσιμο χρώμα, όπως μαύρο, σκούρο γκρι, λαδί μονόχρωμο, μαύρισμα ή ένα από τα αναρίθμητα μοτίβα camo, από τον γενικό σκοπό μέχρι το απίστευτα συγκεκριμένο περιβάλλον.
Τα τακτικά σακίδια έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Οι πολίτες αρχίζουν να καταλαβαίνουν τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματά τους, καθώς και τη δυσκίνητη φύση του να φορούν ένα σακίδιο πεζοπορίας όταν δεν το χρειάζονται.
TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια