Full Tang Knife Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Τι είναι το Full Tang Knife και τι σημαίνει για το μαχαίρι ?
 Οι υποψήφιοι αγοραστές μαχαιριών αφιερώνουν χρόνο σκεπτόμενοι τη λεπίδα ενός μαχαιριού περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αλλά ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για την αγορά ενός μαχαιριού έχει να κάνει με κάτι που μπορεί να μην το δείτε καν. 
το Knife Tang στα Ελληνικά το ονομάζουν Σταθερή Λεπίδα αναφέρεται στο τμήμα της λεπίδας του μαχαιριού που εκτείνεται έως την λαβή. Το Tang παίζει σημαντικό παράγοντα στο κόστος του προϊόντος, καθώς και στο πώς λειτουργεί ένα μαχαίρι με συνεχή χρήση. Ένα μαχαίρι μπορεί να είναι είτε full tang είτε μερικής λεπίδας. Η λεπίδα ενός μαχαιριού full tang εκτείνεται πλήρως μέσα από τη λαβή τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος. Η λαβή του είναι συνήθως στριμωγμένη ανάμεσα σε δύο κομμάτια ξύλου, πλαστικού ή άλλου υλικού, αποκαλύπτοντας μια λωρίδα από το δέσιμο. Ένα μαχαίρι full tang μπορεί επίσης να έχει μια κρυφή λαβή στην οποία το υλικό της λαβής καλύπτει πλήρως τη λαβή της λεπίδας, κρύβοντας το ατσάλι.
Τα μαχαίρια full tang είναι πιο βαριά από τα μαχαίρια που η λεπίδα τους τελειώνει στην λαβή, ως εκ τούτου το μαχαίρι είναι πιο ισορροπημένο, γεγονός που το καθιστά επίσης ευκολότερο και ποιο γρήγορο στο κόψιμο, αυτό συμβαίνει διότι ένα πλήρες μαχαίρι( Full Tang ) έχει βαρύτερη λαβή και δεν χρειάζεται να ασκήσετε τόση δύναμη για να κόψετε κάποιο αντικείμενο. 
Έπειτα, υπάρχει θέμα κόστους — επειδή ένα πλήρες μαχαίρι είναι πλήρως κατασκευασμένο από χάλυβα, θα πληρώσετε περισσότερα για αυτό το επιπλέον υλικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια