ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΑΒΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ | ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Η μαγική διαδρομή ξεκινάει λίγο έξω από το χωριό Αβάντας λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, Ο καταρράκτης αλλά και η διαδρομή προς αυτόν είναι ένα διαμάντι της περιοχής που αν και ξεχειλίζει ομορφιά παραμένει ακόμα άγνωστο για πολλούς. 
Αφού φτάσουμε στην περιοχή και αφήσουμε το αυτοκίνητό μας σε μία τεράστια έκταση λίγα μέτρια μακριά από την έναρξη της διαδρομής είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας. Η διαδρομή είναι αρκετά εύκολη και ευχάριστη, από το σημείο που σταθμεύουν τα αυτοκίνητα μέχρι τον καταρράκτη είναι περίπου 2 χιλιόμετρα, ήπια διαδρομή χωρίς ιδιαίτερες ανηφόρες, όλο το μονοπάτι είναι κατά μήκος του ποταμού και σε πολλά σημεία θα χρειαστεί να περάσουμε στην απέναντι πλευρά για να συνεχίσουμε τη μαγευτική διαδρομή στο καταπράσινο πλέον δάσος γεμάτο κέδρους οξιές και βελανιδιές, σχεδόν σε όλη τη διαδρομή απολαμβάνουμε τον ήχο της ορμής του ποταμού και την ηρεμία που μας προσφέρουν οι ήχοι της φύσης, περίπου στα μισά της διαδρομής το δίκτυο στα κινητά τηλέφωνα χάνεται. Το μονοπάτι είναι εξαιρετικά περιποιημένο καθαρό και γεμάτο σήμανσης.
Όταν φτάσουμε στον καταρράκτη αντικρίζουμε ένα πανέμορφο θέαμα σαν πίνακα ζωγραφικής ο καταρράκτης τρέχει ορμητικός και δίνει ώθηση στο ποτάμι το οποίο έχουμε διασχίσει κατά μήκος, τα τεράστια και καταπράσινα δέντρα περικυκλώνουν τον καταρράκτη και δημιουργούν μία υπέροχη σκιά - ηλιοπροστασία, κάτω από τα δέντρα σχηματίζονται αμμώδης όχθες όπου μπορούμε να κάτσουμε και να απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο, επίσης μπορούμε να συνεχίσουμε την πεζοπορία μας και να φτάσουμε εύκολα στο πάνω μέρος του καταρράκτη εκεί όπου λίγο μετά πέφτει το νερό, η θέα που θα αντικρίσουμε είναι ένα ατελείωτο καθαρό ποτάμι που διασχίζει το καταπράσινο δάσος. 
Είναι μία εύκολη διαδρομή λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη, που οποιοσδήποτε έχει την ευκαιρία πρέπει να την επισκεφτεί, να την περπατήσει να διασχίσει το ποτάμι ώστε να φτάσει τον καταρράκτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια