ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ : ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ C.Q.B. Close Quarters Battle | Μάχη εγγύς απόστασης

Close Quarters Battle ( C.Q.B ) είναι ένας σύγχρονος όρος που χρησιμοποιείται για τον ορισμό της μάχης με χρήση πυροβόλων η μικρότερου διαμετρήματος όπλων και ειδικού σύγχρονου εξοπλισμού σε 
μάχες που λαμβάνουν χώρα σε κοντινές αποστάσεις, όπως σε εσωτερικούς χώρους κτιρίων, δρόμους - γειτονιές και γενικότερα σε περιβάλλον που περιορίζει σοβαρά τους ελιγμούς και την ορατότητα του μαχητή.
Οι ομάδες Ειδικών επιχειρήσεων του στρατού και οι ειδικές δυνάμεις τίς αστυνομίας, είναι τα καλύτερα εκπαιδευμένα σώματα, που μπορούν να διεξάγουν τέτοιου είδους αποστολών.
Οι αποστολές C.Q.B πραγματοποιούνται συνήθως από ολιγάριθμες ομάδες που εμπλέκονται με τον εχθρό σε μικρές αποστάσεις, έως και 30 μέτρα.
Για να βγεί μια αποστολή εις πέρας 
Προϋποθέτει ατελείωτες ώρες εκπαίδευσης και απαιτείται γρήγορη σκέψη, στρατηγική & αποφασιστικότητα.
Σε ένα τυπικό σενάριο μάχης σε κοντινή απόσταση, η ομάδα τών επιτιθεμένων επιχειρεί μια πολύ γρήγορη και βίαιη κατάληψη ενός οχήματος ή ενός διαμερίσματος που ελέγχεται από τους αμυνόμενους. 

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Είναι αλήθεια ότι η πραγματική κατάσταση μάχης δεν θα μπορούσε ποτέ να αναπαραχθεί με τέλειο τρόπο. Ωστόσο, η δημιουργία μιας γερής βάσης εκπαίδευσης που βασίζεται σε υψηλό επίπεδο ρεαλιστικής εκπαίδευσης συμβάλλει σημαντικά στην ικανότητα της μονάδας να αντιμετωπίσει την επιχειρησιακή πρόκληση.
Ο Αρχηγός σχεδιάζει και συζητά το προτεινόμενο σχέδιο, περιγράφοντας τις ενέργειες και τις ευθύνες κάθε ομάδας και κάθε μαχητή ξεχωριστά, Ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι επιθετικές ενέργειες προτού η εχθρική ομάδα   που εμπλέκεται είναι σε θέση να αντιδράσει. 
Μια επίθεση θα πρέπει να γίνει σε μια στιγμή που είναι λιγότερο αναμενόμενη, λαμβάνοντας υπόψη την κόπωση, τις κανονικές περιόδους ύπνου και άλλους παράγοντες που μειώνουν την εγρήγορση του στόχου. 

Εδώ τελειώνει το πρώτο μέρος του άρθρου όπου μάθαμε τι είναι το CQB και επιπλέον κάποιες βασικές πληροφορίες. Στο δεύτερο μέρος που θα ακολουθήσει σύντομα, θα μάθουμε αναλυτικά τις αρχές του CQB και τις Εξειδικευμένες Ικανότητες  που είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε για τις CQB επιχειρήσεις.
TrueTactical.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια