ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΠΟΡΩΝ | ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Εκτός από την αποθήκευση τροφίμων έκτακτης ανάγκης , πολλοί εξετάζουν σοβαρά την έναρξη μιας τράπεζας σπόρων. Η ιδέα είναι ότι θα μπορούμε να καλλιεργούμε φαγητό για την οικογένειά μας, ακόμη και στις χειρότερες συνθήκες και όταν τα ράφια του σούπερ μάρκετ είναι άδεια.
Μια τράπεζα σπόρων επιβίωσης είναι η συλλογή σπόρων που αποθηκεύονται σε προστατευτικό δοχείο ως βοήθημα επιβίωσης σε περίπτωση μακροχρόνιας έκτακτης ανάγκης. 
Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προετοιμαστούμε για μια κατάσταση που κάνει δύσκολη την προμήθεια φαγητού στο σπίτι.Η τράπεζα σπόρων διασφαλίζει ότι έχετε μια μεγάλη ποικιλία σπόρων στη διάθεσή σας. Κάπου εδώ να πούμε ότι η κηπουρική αλλά και γενικά η αποθήκευση η συντήρηση και η σωστή διαχείριση των σπόρων χρειάζεται εμπειρία και ικανότητες, η κηπουρική απαιτεί τεράστια δεξιότητα – και σε καταστάσεις καταστροφής θα είναι ακόμη πιο δύσκολη.
Πριν ξεκινήσετε την τράπεζα σπόρων σας, σκεφτείτε:
  1. Πόσες γνώσεις έχετε για την κηπουρική;
  2. Έχετε ένα ασφαλές μέρος για τον κήπο επιβίωσής σας;
  3. Είναι το έδαφος κατάλληλο για καλλιέργεια;
  4. Πώς θα ποτίσετε τον κήπο σας;
  5. Τι εργαλεία κηπουρικής έχετε;
  6. Πώς θα κρατήσετε μυστικό τον κήπο επιβίωσής σας;
Τι σπόρους να επιλέξετε;

1. Ανοιχτής επικονίασης
Η ανοιχτή επικονίαση σημαίνει απλώς ότι τα φυτά μπορούν να γονιμοποιηθούν με φυσικές μεθόδους όπως ο άνεμος, τα πουλιά, η βροχή, οι νυχτερίδες ή τα έντομα.

2. Μη Υβριδικόυς

Το πρόβλημα με τα υβριδικά φυτά είναι ότι είναι οι σπόροι που παράγουν είναι συχνά αποστειρωμένοι. Εάν οι σπόροι που προκύπτουν δεν είναι αποστειρωμένοι, δεν ξέρετε απαραίτητα τι θα πάρετε, Αυτό συμβαίνει γιατί Οι υβριδικοί σπόροι (που χαρακτηρίζονται από την ετικέτα F1) παράγονται με συνδυασμό δύο διαφορετικών στελεχών φυτών μαζί.

3. Μη Γ.Τ.Ο ( Γενετικά Τροποποιημένοι Σπόροι )
οι ΓΤΟ σπόροι χρησιμοποιούν εργαστηριακές μεθόδους για να διασταυρώσουν εντελώς διαφορετικά είδη - όπως η προσθήκη γονιδίων ψαριών σε ένα φυτό ντομάτας.

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη:
  1. Απαιτήσεις σε νερό
  2. Διατροφική αξία
  3. Χρόνος ανάπτυξης
  4. Πολυετές ή διετές
Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε είναι τώρα
Μην περιμένετε μέχρι να συμβεί μια καταστροφή για να δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας στην κηπουρική. Η κηπουρική όχι μόνο είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα που παρέχει υγιεινή τροφή για την οικογένειά σας, αλλά αυξάνει την αυτοπεποίθησή σας.
ΠΡΟΤΕΙΝΌΜΕΝΗ ΣΠΌΡΟΙ : 
ΑΓΓΟΥΡΙ, ΣΠΑΡΑΓΓΙ, ΤΟΜΑΤΑ, ΦΑΣΟΛΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΡΑΚΑΣ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ, ΚΑΡΟΤΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΛΑΧΑΝΟ, ΜΠΑΜΙΑ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΜΑΡΟΥΛΙ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΠΑΤΖΑΡΙ, ΠΕΠΟΝΙ, ΠΙΠΕΡΙΑ, ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΡΑΠΑΝΑΚΙ,ΠΑΤΑΤΑ... Και πολλοί ακόμη σπόροι αναλόγως με τις προτιμήσεις μας, μπορούν να μας προσφέρουν μία υγιεινή διατροφή όχι μόνο στις δύσκολες ημέρες!

Πόσο διαρκούν οι σπόροι;
οι περισσότεροι σπόροι θα διαρκέσουν για περίπου 1-3 χρόνια εάν διατηρηθούν σε ξηρό, δροσερό μέρος μακριά από παράσιτα.
Τα περισσότερα κιτ σπόρων επιβίωσης θα διαφημίσουν ότι οι σπόροι τους είναι «εγγυημένοι» για οπουδήποτε από 5 έως 25 χρόνια. Ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν «ειδικές» τεχνικές για την προώθηση της μακροζωίας,ορισμένες από αυτές τις μεθόδους μπορεί να λειτουργήσουν αλλά πολλές από αυτές είναι πιθανώς απλώς διαφημιστική εκστρατεία.

Μπορούμε εύκολα να φτιάξετε τη δική μας τράπεζα σπόρων από μεμονωμένα πακέτα σπόρων που επιλέγουμε μόνοι μας και να έχουμε και τον έλεγχό τους, θα χρειαστεί πάνω από όλα μεράκι πολλές ώρες ασχολίας μας αρκετό διάβασμα, πειραματισμούς και ενδεχομένως αποτυχίες, όμως με τη διαρκή εκπαίδευση και τις ικανότητες που σιγά-σιγά θα αποκτήσουμε μία μέρα θα είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε τα προνόμια που μας προσφέρουν οι σπόροι σε συνδυασμό με τη γη μας. 
TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια