ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΟΥΒΕΡΤΑ : ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ

Μια κουβέρτα εκτάκτου ανάγκης είναι ένα απαραίτητο υλικό για οποιοδήποτε Κιτ ή σακίδιο, Ο καθένας μας πρέπει να έχει τουλάχιστον από μία σε κάθε ένα από τα σακίδιο του, ευρέως γνωστός είναι ο κύριος σκοπός μιας αλουμινοκουβέρτας και αυτός δεν είναι άλλος από το να σκεπάσουμε το σώμα μας με αυτήν και να ζεσταθούμε, αυτό επιτυγχάνεται διότι η θερμότητα που εκπέμπει το σώμα μας αντανακλάται στο υλικό που είναι κατασκευασμένη η αλουμινοκουβέρτα και έτσι γυρίζει πάλι πίσω σε εμάς. Παρακάτω θα δούμε και κάποιες άλλες χρήσεις, άλλες απλές και άλλες πιο εξειδικευμένες που είναι εφικτό να μας παρέχει μία κουβέρτα εκτάκτου ανάγκης.
Ανακλαστήρας θερμότητας για φωτιά.
Τοποθετούμε την αλουμινοκουβέρτα πίσω από μια φωτιά, ώστε η υπέρυθρη θερμότητα να αντανακλά πίσω σε εμάς. ΠΡΟΣΟΧΉ όχι πολύ κοντά διότι θα λιώσει!

Αποφυγή στίγματος IR.
Με σωστή προσαρμογή αποφεύγετε το στίγμα μας από τις θερμικές κάμερες.

Συσκευή σηματοδοσίας.
Λόγω της εξαιρετικής λαμπερής αντανακλαστικότητας τού υλικού, μία αλουμινοκουβέρτα είναι ευδιάκριτη από εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Προστασία από υγρασία του εδάφους.
Την τοποθετούμε κάτω από τον υπνόσακο μας ή από την σκηνή μας όπως θα κάναμε με έναν μουσαμά ώστε να προστατευτούμε από την υγρασία.
Καταφύγιο εκτάκτου ανάγκης.
Σε συνδυασμό με σχοινί και αυτοσχέδια πασαλάκια μπορεί να επιτευχθεί ένα υποτυπώδες καταφύγιο, που θα μας παρέχει μία σκεπή και απλή αδιαβροχοποίηση.

Αυτοσχέδιο πόντσο στη βροχή.
Σε περίπτωση που δεν έχουμε εύκαιρο πόντσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία αλουμινοκουβέρτα για να προστατευτούμε από τη βροχή και να κρατήσουμε στεγνά τα υλικά μας.

Περισυλλογή βρόχινου νερού.
Μπορούμε να μαζέψουμε το νερό της βροχή το οποίο στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουμε για πόσιμο.

Αυτές ήτανε κάποιες χρήσεις που μας παρέχει μία αλουμινοκουβέρτα, αναγκαίο υλικό για οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση, φυσικά μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε όποτε κρίνουμε εμείς ότι χρειάζεται και με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να μας ωφελήσει.
TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια