ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ζεστάνουμε το νερό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μπορεί το σπίτι μας λόγο καιρικών συνθηκών η κάποιας βλάβης να μείνει χωρίς ηλεκτρισμό και αυτό να διαρκέσει από μερικά λεπτά μέχρι πολλές ώρες ακόμη και  ημέρες όπως συμβαίνει συχνά σε χωριά της επαρχίας.
Παρακάτω θα δούμε κάποιες λύσεις εκτάκτου ανάγκης ώστε να ζεσταθούμε και να ζεστάνουμε το φαγητό μας η το ρόφημα μας,  χωρίζοντας τες σε δύο κατηγορίες, τρόπους για βραστό νερό και τρόπους απλώς για ζεστό - χλιαρό. Οι παρακάτω μέθοδοι είναι αποκλειστικές λύσεις σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
ΓΙΑ ΒΡΑΣΤΌ ΝΕΡΌ :
  • Δοχείο νερού πάνω από μια φωτιά.
Η πιο πρωτόγονη μέθοδος για να πάρουμε λίγο ζεστό νερό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι να το ζεστάνουμε πάνω από μια φωτιά.
  • Ξυλόσομπα - Τζάκι.
Όσοι έχουν ξυλόσομπα ή τζάκι στο σπίτι τούς, δεν είναι μόνο σωτήριο τους κρύους μήνες αλλά και για κάποια κατάσταση που θα μείνουμε για αρκετές ώρες έως και μέρες χωρίς ρεύμα.
  • Κουζίνα υγραερίου.
Η κουζίνα υγραερίου μας παρέχει την ευκολία ότι δεν χρειάζεται ρεύμα για να ξεκινήσει η εστία.
  • Εστίες Camping.
Ελαφριές εστίες για βράσιμο νερού μας παρέχει ζεστό φαγητό ή ρόφημα για την εκδρομή μας η μία κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.
ΓΙΑ ΖΕΣΤΌ - ΧΛΙΑΡΌ ΝΕΡΌ :
  • Ηλιακός ασκός νερού.
Ηλιακός ασκός για ντους σε εξωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιείται για κάμπινγκ ή για οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα.
Μόνη προϋπόθεση να τοποθετηθεί σε σημείου που υπάρχει ήλιος.
  • Mαύρος κουβάς ή δοχείο.
Γεμίζουμε με νερό τον μεγάλο η μικρό Κούβα,τον αφήνουμε στον ήλιο, σε ζεστό καιρό γρήγορα θα έχουμε νερό σε καλή θερμοκρασία.
  • Κεριά.
Το βραστό νερό με κεριά μπορεί να γίνει με αρκετή υπομονή, χρόνο και κεριά. Το να βράζετε νερό χρησιμοποιώντας κεριά μπορεί να μην είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βράσετε νερό.

Το να είμαστε προετοιμασμένοι με έστω και μία από αυτές τις επιλογές θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα εάν χαθεί το  ρεύμα, με σωστή διαχείριση  θα έχουμε ζεστό νερό και τροφή για αρκετές ημέρες. Επισημαίνουμε ότι οι παραπάνω λύσεις είναι καθαρά για επιβίωση και για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια