ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΜΒΡΑΝΗ GORE - TEX

Gore - Tex είναι Αμερικάνικο υλικό, έτσι ονομάζουμε την αδιάβροχη και διαπνέον υφασμάτινη μεμβράνη όπου με την κατάλληλη επεξεργασία, από εξειδικευμένα υλικά και συστατικά όπως το Πολυτετραφθοροαιθυλένιο (PTFE) η πολυουρεθάνη ο φθοραδάμαντας το υδροφθορικό οξύ και τέλος το χλωροφόρμιο, το ύφασμα φτάνει τα 28.000 mm αδιαβροχοποίηση, ουσιαστικά στην κατασκευή του αυτό που  πραγματοποιείται είναι το ύφασμα να τεντώνεται τόσο ώστε να δημιουργούνται εκατομμύρια μικροσκοπικές τρύπες ανά ίντσα,είναι τόσο μικροσκοπικές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεχθούν ακόμη και την πιο μικρή σταγόνα νερού. Οι υδρατμοί, ωστόσο, αποτελούνται από πολύ μικρότερα σωματίδια  σε σχέση με το υγρό νερό, είναι αέρια, επιτρέποντας έτσι στον ιδρώτα να περάσει μέσα από το GORE-TEX ύφασμα.
Η συντήρηση gore-tex ρουχισμόυ ή υποδημάτων είναι σχετικά εύκολη και απλή, απαγορεύεται ρητά το πλύσιμο στο πλυντήριο καθώς θα χαθεί πολύ γρήγορα η αδιαβροχοποίηση του, για τη σωστή συντήρηση μιας μεμβράνης gore-tex ενδείκνυνται διάφορα spray για ρούχα και αλοιφές για τα υποδήματα, επίσης ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με ένα βρεγμένο πανί και σαπούνι έτσι επιτυγχάνεται ο καθαρισμός στο χέρι. Για το στέγνωμα δεν ενδείκνυται να είναι κοντά στη Θέρμη πηγή ( π.χ. αερόθερμο ή καλοριφέρ ) καθώς μπορεί να σπάσει η αδιάβροχη μεμβράνη. Το στέγνωμα θα πρέπει να γίνεται σε καλά αεριζόμενο χώρο.
Λόγω άριστης αντοχής ακόμη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες ο ρουχισμός Gore - Tex έχει κυριαρχήσει στην αγορά και είναι στις πρώτες προτιμήσεις όσων αγαπούν τις υπαίθριες δραστηριότητες, την διαβίωση, και τα extreme sports.

TrueTactical.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια