ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ ΜΑΣ

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε κάποια έκτακτη κατάσταση, σε ένα μεγάλο μέρος αυτό οφείλεται στον εξοπλισμό μας που είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί, να μας παρέχει τα βασικά για την ασφάλεια και την επιβίωση μας. 
Μετά από έρευνα παραθέτουμε κάποια σημαντικά πράγματα τα οποία όπως διαπιστώσαμε στην πλειοψηφία δεν αναγράφονται στους περισσότερους οδηγούς που υπάρχουν στο διαδίκτυο, κάποια είναι ποίο σημαντικά, κάποια είναι δευτερεύον σημασίας, και επειδή και λόγο χώρου και βάρους δεν μπορούμε να κουβαλάμε τα πάντα πρέπει να κρίνουμε εμείς τι είναι περισσότεροι σημαντικό για εμάς.

Σημαντικά πράγματα που ξεχνάμε : 

Νόμιμα έγγραφα και ταυτότητες( αντίγραφα ):
Τα απαραίτητα νομικά έγγραφα πρέπει να τα έχουμε μαζί μας διότι ίσως μας ζητηθούν από κάποια υπηρεσία.

Έγγραφα - Συχνότητες επικοινωνιών κύριες/εφεδρικές :
Εάν κινούμαστε σαν ομάδα ή με την οικογένειά, για την καλύτερη ασφάλεια μας θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία ασυρμάτου και να οριστούν κάποιες συχνότητες όπου θα τις γνωρίζουν όλα τα μέλη της ομάδας.

Τα απαιτούμενα καλώδια για τίς συσκευές μας 
Θα χρειαστούμε τα απαραίτητα καλώδια ώστε να είμαστε σε θέση να φορτίσουμε από power bank ή κάποια άλλη πηγή ρεύματος π.χ μπρίζα η φορτιστή αυτοκινήτου τις ηλεκτρονικές συσκευές που διαθέτουμε.

Φωτογραφίες μελών της οικογένειάς μας :
Εάν χάσουμε κάποιο μέλος της οικογένειάς μας σε αστικό τοπίο που υπάρχει κοσμοσυρροή θα ήταν καλύτερο να δείχναμε κάποια φωτογραφία και να ρωτούσαμε αν έχει δει κανείς το συγκεκριμένο άτομο παρά να δείχνουμε το κινητό μας που θα μπορούσαν εύκολα να το κλέψουν ή να σπάσει.

Αδιάβροχη θήκη για το σακίδιο :
Πολύ βασικό! Χωρίς αδιάβροχη θήκη σε μία δυνατή βροχή το σακίδιο μας θα βαρύνει και αν περάσει μέσα νερό θα καταστραφούν υλικά και Εξοπλισμός.

Χάρτες με υπόμνημα :
Πολύ σημαντικό να έχουμε στην κατοχή μας χάρτη τής περιοχής πόσο μάλλον σε κάποια κατάσταση όπου δεν θα λειτουργεί το δίκιο και το gps, ώστε να δούμε υψομετρικές διάφορες, καταφύγια, παρακάμψεις, εκκλησάκια και οτιδήποτε άλλο μας ενδιαφέρει.

Αποθηκευμένα Χρήματα σε ψιλά :
Όχι χαρτονομίσματα διότι διαβρώνονται εύκολα και καταστρέφονται, επίσης κατά την πορεία από το βάρος και την τριβή μπορεί να σκιστούν.
Σακούλες σκουπιδιών :
Πολύ σημαντικό υλικό με πολλές χρήσεις, το βασικότερο δεν αφήνουμε ίχνη μαζεύουμε τα σκουπίδια.

Μπαταρίες :
Ένα δεύτερο αποθηκευμένο εφεδρικό ζευγάρι μπαταρίες για κάθε υλικό και με τον αντίστοιχο τύπο.

Ταιραπ δεματικά :
Πανίσχυρο υλικό που μας λύνει τα χέρια με εξίσου πολλές χρήσεις για όλες τις καταστάσεις.

Αλουμινόχαρτο :
Απαραίτητο υλικό για τον εξοπλισμό μας, μας παρέχει πλήθος επιλογών σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Φορτιστής αυτοκινήτου :
Εάν χρειαστεί να μετακινηθούμε με το όχημά μας προς άλλη περιοχή και το τηλέφωνο μας έχει χαμηλή μπαταρία μπορούμε να το φορτώσουμε, και οποία άλλη συσκευή είναι συμβατή.

Προφυλακτικά :
Εκτός από τον βασικό σκοπό, ένα προφυλακτικό μπορεί να φανεί χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις, όπως μεταφορά νερού, αδιαβροχοποίηση εργαλείων, πρώτες βοήθειες και άλλες πολλές.

Αυτά είναι κάποια πράγματα που ίσως μας χρειαστούν και δεν αναγράφονται τόσο συχνά, η τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά. Το βασικό είναι να έχουμε καλύψει τα κύρια στοιχεία όπως φαγητό, ρούχα, νερό και στέγη. Όλα τα υπόλοιπα υλικά διευκολύνουν την διαβίωση μας και μας προσφέρουν λύσεις με λιγότερο κούραση και λιγότερη σπατάλη ενέργειας.

TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια