ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ - ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Σήμερα θα δούμε γιατί πρέπει να έχουμε σε νυχτερινές δραστηριότητες στον βασικό εξοπλισμό μας φακούς οι οποίοι έχουν εναλλαγή χρωμάτων από λευκό σε κόκκινο φώς.
Τα μάτια μας είναι λιγότερο ευαίσθητα στο κόκκινο φώς και η νυχτερινή μας όραση παραμένει ανέπαφη, ενώ παραλία εξακολουθεί να παρέχει λίγο φως ώστε να μπορούμε να βλέπουμε.
Επίσης Το κόκκινο φως έχει χαμηλότερη συχνότητα και μεγαλύτερο μήκος κύματος από τα υπόλοιπα χρώματα, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μας τυφλώνει όπως το λευκό, για παράδειγμα αν κάποιος μας σημαδέψει στο πρόσωπο σε νυχτερινό περιβάλλον με λευκό φώς θα μας τυφλώσει, ενδεχόμενος να μας ζαλίσει ίσως και όχι, αλλά σίγουρα στιγμιαία θα μας τυφλώσει, μετά από λίγο αφού τα ανοιγοκλείνουμε, τα μάτια μας θα ανακτήσουν την ικανότητά να βλέπουν, αλλά η πλήρεις όραση θα κάνει κάποια λεπτά να επανέλθει.
Αυτό συμβαίνει γιατί η κόρη του ματιού αλλάζει τη διαστολή της γρήγορα υπό το μεταβαλλόμενο φως. Όταν ένα φως εκτίθεται στον αμφιβληστροειδή μας, η χημική ροδοψίνη λευκαίνεται, χάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά της. Η ροδοψίνη είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη στο φως χημική ουσία που βρίσκεται στον αμφιβληστροειδή μας, χρειάζονται έως και 30 λεπτά για να αναγεννηθεί πλήρως η ροδοψίνη στα μάτια μας. 
Για τον παραπάνω λόγο πρέπει να αποφεύγετε πάντα η στόχευση στα μάτια ακόμη και από χαμηλής ισχύς φακούς

TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια