ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η νυχτερινή πεζοπορία είναι πραγματικά υπέροχη, και σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τα οφέλη αλλά και τις δυσκολίες ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη νυχτερινή πεζοπορία.
Όταν έρχεται η νύχτα, οι περισσότεροι κατασκηνωτές, πεζοπόροι και ταξιδιώτες προτιμούν να ξεκουράζονται, όμως εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και έχουμε πάνω από όλα την ασφάλεια μας στην πραγματικότητα η νυχτερινή πορεία είναι μαγική, σε μέρη όπου δεν υπάρχει φωτορύπανση, Ο εκπληκτικός νυχτερινός ουρανός σας επιτρέπει να απολαμβάνετε θέα στον γαλαξία μας, αστέρια, ακόμη και βροχές μετεωριτών.
Ο καιρός είναι δροσερός ιδανικός για περπάτημα και δραστηριότητες. Ο ήλιος έχει ήδη δύσει και οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές. Μπορεί ακόμη να πούμε ότι είναι πολύ πιο ασφαλές για το σώμα μας να κάνει πεζοπορία τη νύχτα, όταν ο αέρας είναι δροσερός, παρά μία ζεστή ημέρα.
είναι καλύτερο να περπατάμε στο φυσικό φως, όπως το φως από την πανσέληνο (αν είναι δυνατόν) η χρήση φυσικού φωτός μας βοηθά να προσαρμοζόμαστε στο περιβάλλον και τα μάτια μας στο σκοτάδι.
Όταν παίρνετε φακό για νυχτερινή πεζοπορία, βεβαιωθείτε ότι έχει μια ρύθμιση για το κόκκινο φως και όχι μόνο το τυπικό λευκό φως. Το κόκκινο φως είναι γνωστό ότι δεν επηρεάζει τα μάτια μας και η νυχτερινή μας όραση παραμένει ανέπαφη χάρη στο κόκκινο χρώμα. Ο εξοπλισμός νυχτερινής πεζοπορίας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύς. Φροντίστε πάντα να παίρνετε μόνο αυτό που πραγματικά χρειάζεστε. Ένα βαρύ σακίδιο θα σας επιβραδύνει και θα κάνει την πεζοπορία πιο επίπονη και λιγότερο ευχάριστη. 
Μην κάνετε πεζοπορία μόνοι σας, Η ομαδική πεζοπορία μπορεί να είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα και πολύ ασφαλής, καθώς εάν συμβεί το οτιδήποτε θα υπάρχει ολόκληρη ομάδα υποστηρίξεις και βοήθειας. Επιλέξτε μια τοποθεσία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις ικανότητές σας, μακριά από δύσκολα και δύσβατα μονοπάτια και διαδρομές, τέλος πολύ σημαντικό είναι να μάθουμε να πλοηγούμαστε με τα αστέρια Είναι μια σημαντική δεξιότητα για έναν νυχτερινό πεζοπόρο.
Η πεζοπορία τη νύχτα είναι μια τρομερή εμπειρία, όπως τίποτα άλλο. Τα πράγματα φαίνονται, ακούγονται και μυρίζουν διαφορετικά όταν πέφτει η νύχτα. Όλα γίνονται πιο ήσυχα όμως όπως και για κάθε υπαίθρια δραστηριότητα απαιτείται πάνω από όλα προφύλαξη και ασφάλεια.
TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια