ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Στο σημερινό άρθρο, θα μιλήσουμε για τον όρο 
« αστική επιβίωση ». Μια καταστροφή ή μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, είτε πρόκειται για σεισμό - πλημμύρα η κάτι ποιο σοβαρό με συνέπειες χάος και λεηλασίες στους δρόμους της πόλης, Επομένως το να είμαστε προετοιμασμένοι ανά πάσα στιγμή είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε και να παραμείνουμε ασφαλείς.
Η αστική επιβίωση είναι η ικανότητα να επιβιώνεις από μια εκτεταμένη καταστροφή σε μια πόλη χρησιμοποιώντας τις απαραίτητες δεξιότητες, να επιβιώνεις με τα δικά σου μέσα και υλικά σε ένα αστικό περιβάλλον που είναι πυκνοκατοικημένο, χωρίς να λαμβάνεις καμία βοήθεια από τις αρχές.
Οι απειλές που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι αμέτρητες, κάθε άτομο στην πόλη θα παλεύει για να αποκτήσει βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όταν ξεκινήσει η κατάσταση να δυσκολεύει, οι πόροι και τα τρόφιμα δεν θα φτάνουν για καλύψουν τον πληθυσμό με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφεύγει εκτός ελέγχου.
Μια τέτοια κρίση ή έκτακτη ανάγκη μπορεί να διαρκέσει για μέρες, εβδομάδες ή και μήνες μέχρι να επανέλθει η τάξη και η ασφάλεια, εάν είμαστε έτοιμοι και εκπαιδευμένοι, τότε οι πιθανότητες αξιοπρεπούς επιβίωσής αυξάνονται πολύ.
Πρέπει να έχουμε οργανωμένα σχέδια δράσης και αποθηκευμένες προμήθειες, να αποφεύγουμε να εμπλακούμε σε φασαρίες,
να μην χρησιμοποιούμε αυτοκίνητο η άλλο όχημα, όχι άσκοπες μετακινήσεις και αν είναι ανάγκη να μετακινηθούμε πρέπει να το κάνουμε κρατώντας " Χαμηλό Προφίλ" . 
Μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση πρέπει να μείνουμε ασφαλείς και ψύχραιμοι, χωρίς να κάνουμε ενέργειες και κινήσεις που σύντομα θα μετανιώσουμε ή θα θέσουν σε κίνδυνο την ζωή μας η την ζωή κάποιου από την οικογένειά μας, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να είμαστε όσο γίνεται προετοιμασμένοι για δύσκολες καταστάσεις. 
Η τάξη θα επανέλθει και σύντομα θα επιστρέψουμε στους ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει να ζούμε, με τίς ανέσεις μας και τις ευκολίες που μας παρέχει η τεχνολογία σήμερα. Πρέπει όμως να μάθουμε πως δεν θα είναι πάντα διαθέσιμα όλα αυτά τα μέσα που υπάρχουν σήμερα για να μας διευκολύνουν την καθημερινότητα και θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να δείξουμε σθένος και να τ βγάλουμε πέρα με ικανότητες και δεξιότητες που διαθέτουμε.

    TrueTactical.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια