Tourniquet | Τουρνικετ Ίσχαιμης Περιδεσης


Περιγραφή

Όταν κάποιος αιμορραγεί από μια μεγάλη αρτηρία η μια μεγάλη φλέβα, μια σημαντική ποσότητα αίματος μπορεί να χαθεί γρήγορα. Εκτιμάται ότι με βαριά αιμορραγία ένας ενήλικας μπορεί να χάσει το 40% του αίματος του μέσα σε 3-4 λεπτά. Με αυτή την μεγάλη απώλεια αίματος, το σώμα δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να υποστεί Υποβολαιμικό Σοκ. Το Υποβολαιμικό Σοκ συμβαίνει όταν το κυκλοφοριακό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά λόγω του χαμηλού όγκου αίματος όπου αν δεν το φροντίσει κάποιος άμεσα τότε ο ασθενής θα πεθάνει.

Η αποτροπή της απώλειας μεγάλου όγκου αίματος είναι πολύ σημαντική για να σωθεί μια ζωή. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC- European Resuscitation Council) αναφέρει στις κατευθυντήριες γραμμές του «Όταν η άμεση πίεση σε ένα τραύμα δεν μπορεί να ελέγξει μια σοβαρή αιμορραγία, πρέπει τότε να χρησιμοποιούνται αιμοστατικοί επίδεσμοι και ίσχαιμής περίδεση…». Αυτό υποστηρίζεται πλήρως από το την Διεθνή Επιτροπή Συνδέσμου για την Αναζωογόνηση (ILCOR – international Liaison Committee on Resuscitation).



Ιμάντας Ισχαιμικής Περίδεσης

Ο ιμάντας ίσχαιμης περίδεσης, Χρησιμοποιείται κυρίως για τη διακοπή της ακατάσχετης αιμορραγίας των άκρων στις συνθήκες του πεδίου ή στην κανονική προ-νοσοκομειακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εύκολο στη χρήση, περιστρεφόμενο με το ένα χέρι βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα της αιμόστασης. Μπορεί να εφαρμοστεί από τον ασθενή ή να εφαρμοστεί από τον διασώστη, επιτρέποντας μια γρήγορη και εύκολη ρύθμιση της απαιτούμενης πίεσης.
είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και ελαφρύς και προσφέρει εύκολη και ταχεία εφαρμογή, ακόμα και με ένα χέρι. διαθέτει λαβή σύσφιξης μεγαλύτερης διαμέτρου με αυξημένη ανθεκτικότητα και έντονες κυρτές ραβδώσεις για ακόμα πιο σταθερή λαβή. Η υποδοχή της λαβής σύσφιξης είναι διπλής εισόδου και στήριξης και προσφέρει ταχεία και ασφαλή σταθεροποίηση.
Ο ιμάντας ίσχαιμης περίδεσης είναι ιδανικός για χρήση σε κάθε περίπτωση αρτηριακής αιμορραγίας των άκρων από ακρωτηριασμό, βαλλιστικά τραύματα, μαχαιρώματα και άλλους δυνητικά θανατηφόρους τραυματισμούς.
Σύνηθες Βάρος : Κάτω από 150 γραμμάρια.

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια